Мешканці Івано-Франківська зможуть контролювати міський бюджет не виходячи з дому


В Івано-Франківську презентували веб-портал «Відкритий бюджет». Це проект розробили для того, щоб інформувати громаду стосовно використання бюджетних коштів.

За словами керівника фінансового управління виконкому Вікторії Сусаніної, веб-сторінка буде розміщена на офіційному сайті міста. Запрацює портал вже у січні. А до цього часу фінуправління буде приймати пропозиції від громади.

За словами міського голови Івано-Франківська дана презентація відбулася, щоб прозвітувати громаді про виконання передвиборчих обіцянок cтосовно прозорості роботи міської влади.

«За роботу веб-порталу буде відповідати фінуправління МВК. Громада має право знати на що витрачається міський бюджет. Адже економне використання міських коштів є пріоритетом для нас», - розповів Руслан Марцінків.

Веб-ресурс  буде складатися з головної сторінки і сторінок по доходах та видатках. Кожен охочий зможе ознайомитись з яких джерел формується бюджет і на що витрачаються кошти. Окрім того на сайті буде інфографіка про стан виконання бюджету за доходами та видатками на поточний момент.