Мешканці кількох сіл на Калущині і Рожнятівщині вимагають ремонту дороги


Мешканці Рожнятівського і Калуського районів об'єднали дії, щоб добитися ремонту дороги, якою на сьогодні проїхати стає дедалі важче. Люди звернулися до народних депутатів, обласної влади та керівництва дорожньої галузі.

На Рожнятівщині терпець урвався мешканцям сіл Петранка, Камінь, Вербівка, Красне, на Калущині — Зеленого Яру. Люди за кілька годин зібрали шість сотень підписів і сьогодні вранці вирушили до обласного керівництва з вимогою згадати про дорогу, пишуть "Вікна".

Через катастрофічний стан дороги нею відмовляються їздити перевізники, тож, мешканці сіл залишаються відрізаними. Щоб добратися на роботу, люди мусять пішки йти до Новиці до зупинки біля церкви. Понад три кілометри туди і таку ж відстань назад щодня долають вихованці садочка і учні Новицького НВК, які мешкають у Зеленому Ярі. Акції протесту, під час яких перекривали дороги, фактично результату не дали. Тож, мешканці двох районів згуртувалися і сьогодні вранці приїхали до приймальні нардепа Віктора Шевченка в Калуші.  

У зверненні, яке активісти адресували нардепу, — прохання посприяти в ремонті дороги, що веде від перехрестя доріг на Вербівку, Петранку і Красне до Зеленого Яру. Цю дорогу, йдеться у зверненні, жодного разу не ремонтували, а тому сполучення між населеними пунктами розірване. Рейсові автобуси курсують нерегулярно, а приватний транспорт постійно пошкоджується. Загалом ізольованими зараз залишаються близько шести тисяч людей.

Громадська діячка Євгенія Бардяк у коментарі "Вікнам" зазначила, що аналогічне звернення планують передати й нардепові від Рожнятівського району Анатолію Диріву, а також головам районних рад і адміністрацій. Сьогодні ж активісти вирушили в Івано-Франківськ, щоб передати свої вимоги головам ОДА та облради.

Йдеться про ділянку дороги довжиною близько 10 кілометрів. Після кількох акцій протесту та перекривання доріг, людям пообіцяли відповідний ремонт, але є побоювання, що його не зроблять. Мешканець Зеленого Яру Юрій Гоцур каже:

"Нам ще у жовтні 2017 року прийшла відповідь, що певний тендер на ремонт дороги проведено, мали би ту дорогу робити, але вже минула перша декада 2018 року і не робиться нічого. Ми переживаємо, ще не буде тої дороги... Якщо нас не почують, ми будемо переходити до більш кардинальних дій. Доведеться знову перекривати дороги і організовувати акції протесту".