Мешканці Косівщини у рамках місячника принесли в поліцію 10 одиниць збої


З початку проведення місячника добровільної здачі зброї, який триває упродовж жовтня, до Косівського відділу поліції громадяни добровільно здали 9 одиниць мисливської гладкоствольної зброї та 1 одиницю нарізної зброї.

Працівники поліції нагадують, якщо громадяни у вказаний період добровільно здали до органів Національної поліції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю то в подальшому, після оформлення відповідних документів, вони мають можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. 

Відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу» караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Місячник добровільної здачі зброї триватиме до кінця місяця, тож у цей час є можливість не лише добровільно здати зброю, але й зареєструвати її у власне користування після відповідної перевірки в поліції.