Мешканці Пасічної обіцяють знову перекривати дорогу, якщо їх не почують


Напередодні мешканці Тролейбусної-Хіміків в знак протесту проти будівництва двох багатоповерхівок біля школи №24 перекрили вулицю Целевича.

Нагадаємо, біля школи №24, що на вулиці Хіміків, будівельна компанія "Вертикаль" збирається будувати дві десятиповерхівки по два під'їзди впритул до школи та на місці діючого дитмайданчика. Натомість, мешканці прилеглих будинків не хочуть, щоб від них забирали єдину зелену зону.

Сьогодні ж активістка Женя Ступ'як від імені протестувальників перепросила за завдані  незручності та попросила розуміння.

"Це наша акція протесту проти забудови останнього клаптика зеленої ділянки біля наших будинків.  У наших будинках дуже багато молодих сімей з дітьми і все, що вони мають, це невеликий дитячий майданчик, гуляти з дітками просто немає де. А тут виявилося, що на цьому клаптику землі, де всі очікували побачити сквер, зводять величезну будову. 

Ми випробували всі законні методи, писали листи/запити/звернення у всі можливі інстанції. Ходили на сесію міської ради, де почули слова міського голова, що він нас підтримує і обіцяє створити робочу групу з вивчення питання. Представники ініціативної групи не один раз ходили на зустріч із забудовником та власником. Їхня позиція була непохитна, та все ж з боку забудовника пролунала обіцянка відкласти роботи на місяць.

Але вчора (3.07) на ділянку приїхали робочі і дуже оперативно обнесли її парканом. Наші дзвінки у поліцію/муніципальну інспекцію не дали великого результату, оскільки припинити роботи не в їхніх повноваженнях. Лиш вчора, коли піднявся шум, була створена обіцяна мером робоча група. 

На жаль, ми переконалися, що лиш наші активні дії можуть хоч якось вплинути на ситуацію, тому вчора ми перекрили вулицю Целевича. І ми будемо й надалі вдаватися до таких кроків. Ми просто зобов’язані зберегти цей сквер для наших дітей, ми не хочемо, щоб вони гралися під будівельними кранами", - написала Ступ'як

Мешканці Пасічної в знак протесту проти забудови перекрили Целевича