Мешканці прикарпатського села щодня ризикують життям через аварійний міст


Мешканці Сівки-Войнилівської виклали в соцмережу відео, як виглядає аварійний міст через річку Дністер, що з'єднує їх село та Бурштин.

Ролик оприлюднила на своїй сторінці у Facebook Ірина Зумчак. Поруч на відео видно незавершену нову переправу, інформує Бліц-Інфо.

Люди хвилюються, адже старий міст перебуває в жахливому стані: поламані огородження, провалля, знищене дорожнє полотно. Мешканці побоюються, аби не сталося біди. В той же час нову переправу ніхто не завершує.

Ба більше, на початку травня фірма ПБС, яка добудовувала міст у Драгомирчанах, для своїх потреб почала демонтовувати незавершену переправу. Люди заблокували роботи. На місце події приїхав перший заступник голови Служби автодоріг в області і ПБС заборонили господарювати на чужому мості.

Втім, як пояснив у коментарі кореспонденту Бліц-Інфо очільник обласної Служби автомобільних доріг Василь Буджак, міст не аварійний, а за класифікацією є обмежено придатний.

"Тобто обмеження навантаження перевезень складає не більше 8 тон, а під час повеней не більше 5 тонн. На наступний рік ми працюємо, аби відновити будівництво нового моста", - анонсував Буджак.

Загалом на Прикарпатті є 1177 мостів загальною протяжністю 27 кілометрів. В основному вони побудовані до 70-х років минулого століття. При належній експлуатації термін їхньої придатності становить до 70-ти років. Але оскільки фінансування на експлуатацію мостів завжди було обмеженим, то уже після 40-ка років вони потребували ремонтів.

Стан мостів на Прикарпатті суттєво погіршився після повені 2008 року, коли багато з них були зруйновані. Втім, негайного ремонту потребують близько півсотні мостів. Серед них і Войнилівський.