Мешканці Прикарпаття скаржаться на побори в обласному морзі


Сьогодні, 4 березня відбулося засідання комісії з питань законності, на якому серед інших розглянули звернення обласного бюро судово-медичної експертизи, щодо проведення перевірки діяльності «ГРП АСМУ в Івано-Франківській області ТОВ «ГРП АССМУ» на предмет дотримання трудового та податкового законодавства.

Зокрема начальник обласного бюро судмедекспертизи Ігор Івескевич розповів депутатам, що в 2011 році були укладені договори оренди між обласною радою, нашим бюро і «ГРП АСМУ в Івано-Франківській області ТОВ «ГРП АССМУ» про оренду частини приміщень моргу.

«До нас приходять скарги громадян, що це підприємство здійснює побори. Санітари надають послуги в робочий час, а Василь Савчук приїжджає і вимагає гроші в людей за надані послуги. Ми звернулися до вищестоящих органів про перевірку. Адже такі послуги, які надають санітари бюро є безкоштовними. Згідно пояснень санітарів Савчук укладав з ними сумнівні угоди, щодо виконання ними в позаробочий час послуг. Хоча санітари надавали ці послуги в робочий час і вони мали надаватися безкоштовно. Лист про перевірку в прокуратуру направлений 4 лютого 2016 року. Потрібно розібратися з ситуацією, адже ошуканих з кожним днем все більше», - пояснив Івескевич.

У свою чергу керівник ДП «ГРП АСМУ в Івано-Франківській області ТОВ «ГРП АССМУ» Василь Сливчук пояснив, що підприємство започаткувало свою діяльність у серпні 2011 року.

«Було створено дочірнє підприємство, яке надає послуги з підготовки тіла до поховання. Родичі підписують відповідну заявку про надання цих послуг. Це робиться добровільно», - запевнив Сливчук. 

Комісія звернулася за поясненнями щодо цієї ситуації до присутніх на засіданні представників прокуратури. Представник прокуратури пояснив, що вказане звернення від бюро судмедекспертизи поступило до них проте перевірка не проводиться, адже відповідно до ст. 8 закону у прокуратури забрали функцію перевірки. Тож вони вони перенаправили це звернення у Фіскальну службу.