Мешканець Франківщини побив односельчанку за те, що та ворожила на його родину


Днями Надвірнянський районний суд зобов’язав мешканця Лісної Тарновиці виплатити моральну шкоду односельчанці, яку він побив нібито за ворожбу.

Як ідеться у судовому вироку, сварка між селянами сталася ще рік тому. Потерпіла у суді розповіла, що 15 грудня минулого року вона пішла до подруги забрати ліки для дітей, які та купила. Коли поверталася додому, відчула, що хтось схопив її за шию, відтак почав бити її по обличчю, звалив на землю та копав. Жінка почала кричати, і на її крик вибігла з дому подруга, а потім зупинився невідомий їй водій, присвітив фарами, запитався в чоловіка, що ж він таке робить. Після чого нападник втік, пише Курс.

Вдома жінка викликала швидку, яка відвезла її в лікарню. Просила покарати обвинуваченого за законом та стягнути з нього 10 000 грн моральної шкоди.

Обвинувачений у судовому засіданні вини не визнав. Пояснив, що того вечора пішов у магазин по цигарки. Побачив сусідку, взяв її за руку і хотів з’ясувати, чого вона ворожить на нього та його родину. Сказав, що не бив її, а тим більше не визнає цивільного позову.

"Оскільки вважає, що ніяких моральних страждань потерпіла не перенесла, а навпаки, саме він фактично є потерпілим від її всіх протиправних дій, що та оговорює його", – йдеться у вироку суду.

Однак експертиза встановила, що жінка отримала легкі тілесні ушкодження: синці в ділянці правого стегна, правої вилиці та лівої щоки.

Суд визнав винним чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК (Умисне легке тілесне ушкодження) та призначив йому покарання у вигляді 680 грн штрафу. Однак звільнив обвинуваченого від призначеного покарання на підставі п. "в" ст. 1 Закону України "Про амністію у 2016 році".

Цивільний позов суд задовольнив частково та стягнув з обвинуваченого на користь потерпілої 1500 грн моральної шкоди. Ще 2000 грн чоловік має сплатити судових витрат, пов’язаних з оплатою послуг адвоката.