Мешканець Херсонщини намагався пограбувати пошту в Івано-Франківську


Сьогодні, 18 січня близько 6.00 години ранку на пульт централізованого спостереження поступив сигнал «тривоги» з охоронюваного об’єкту, а саме поштового відділення, яке знаходиться на Північному Бульварі в місті Івано-Франківськ. Оператор повідомила про дану подію найближчий наряд групи затримання.

Поліцейські охорони через лічені хвилини прибули на виклик. Під час обстеження правоохоронці помітили, що навісний замок на вхідних дверях був відкритий. Дотримуючись заходів особистої безпеки та діючи злагоджено, наряд групи затримання блокував відділення зв’язку, що унеможливило втечу правопорушника. Про проникнення одразу ж повідомили чергову частину УПО та викликали на допомогу додатковий наряд групи затримання.

Під час огляду приміщення, поліцейські охорони виявили невідомого чоловіка, який побачивши правоохоронців, намагався покинути дане приміщення пошти. Зрозумівши, що відділення оточене, чоловік пригрозив, що застосує зброю. При цьому, наказав всім відійти в сторону, щоб сам мав можливість втекти з місця злочину.

Працівники поліції охорони в свою чергу не гаючи ні хвилини, попередили про застосування примусових заходів та вогнепальної зброї, але невідомий не реагував на попередження і надалі погрожував правоохоронцям.  Згодом було прийняте рішення про негайне його затримання. Під час затримання невідомий чинив фізичний опір.

Даного громадянина було затримано. Під час затримання у невідомого було виявлено металеву трубу довжиною близько 40 см., та напильник без ручки, яким було і пошкоджено замок на вхідних дверях, а також пакет в якому знаходилась інкасаторська сумка.

На місце події приїхала слідчо-оперативна група, якій було передано правопорушника. Наразі відомо, що затриманим виявився 31-річний непрацюючий мешканець Геніченського району, Херсонської області, який нещодавно притягувався до кримінальної відповідальності. Під час затримання до невідомого було застосовано кайданки.

Наразі по даному факту ведеться слідство.