Мешканець Прикарпаття молотком вбив іноземку, що зайшла в гості


Завдяки належній координації роботи працівників усіх підрозділів поліції Коломийщини учора, 9 серпня, оперативно були здобуті докази причетності підозрюваного, 37-річного жителя с.Марківка Коломийського району, до жорстокого вбивства громадянки Молдови, а відтак його затримання.

Так, вчора, 9 серпня за допомогою до місцевих правоохоронців звернулись жителі Республіки Молдова, які повідомили про зникнення їхньої знайомої, 48-річної жінки.

В ході проведення першочергових слідчих (розшукових) дій встановлено, що 8 серпня, в обідню пору, жінка ходила вулицею у с.Марківка, пропонуючи жителям села купити посуд (каструлі). Так вона на вулиці зустрілася з місцевим жителем, який, зацікавився товаром і запросив її до свого будинку, щоб оглянути його.

Поспілкувавшись з подорожньою, господар запропонував жінці пригостити її. Налив чарку, другу, а потім між захмелілими виник конфлікт на побутовому ґрунті в ході якого у нього виник умисел на позбавлення її життя. Чоловік, озброївшись молотком, наніс потерпілій декілька ударів у голову, від яких вона померла на місці. З метою приховання слідів злочину, нетверезий підозрюваний тачкою вивіз тіло у лісопосадку, де, як пізніше повідомив правоохоронцям, мав намір його знищити шляхом спалення.

Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення йому підозри у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчиненого злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, яке крається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. Триває досудове розслідування.