Мешканець Прикарпаття нахабно викрав золото та гроші з будинку родички


До чергової частини Городенківського відділення поліції звернулася 79-річна місцева мешканка повідомивши про те, що у ніч на 2 серпня до її будинку через вікно над вхідними дверима проник невідомий та відкрито заволодів її грошовими коштами та золотими виробами.

Отримавши повідомлення, правоохоронці виїхали на місце події та проведеними розшуковими заходами встановили та затримали особу грабіжника. Ним виявився 28-річний далекий родич потерпілої, який раніше уже був судимий за вчинення крадіжок та грабежів. Про це в мережі повідомив начальник обласного управління Нацполіції Віктор Шкутов в Facebook.

Як з’ясувалося, зловмисник знав про те, що жінка проживає одна, тож вирішив збагатитися за чужий рахунок. Він посеред ночі прийшов на господарство потерпілої та помітив вікно над вхідними дверима через яке проник до будинку. В кімнаті знайшов сумку з якої викрав грошові кошти в сумі 100 гривень. Наробивши шороху, злодій розбудив господиню, котрій, аби вона його не впізнала, засвітив у очі ліхтариком та, погрожуючи, вимагав віддати все золото. Жінка сказала, що прикраси у шафі, але де ключ – не знає. Поки лиходій ламав дверцята, пенсіонерка втекла через вікно.

З викраденими двома золотими обручками, двома жіночими перстенями та двома ланцюжками з підвісками, грабіжник утік з місця події.

Завдяки професійним та оперативним діям працівників карного розшуку зловмисника вчора затримали у порядку ст.208 КПК України. Йому уже оголошено про підозру у вчиненому злочині. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Про нічне пограбування підозрюваний надав визнавальні покази та розповів, що золото вчора здав у ломбард (за винятком однієї обручки), що в м. Чернівці, куди поїхав на таксі. За викрадене виручив 8 тисяч гривень. Залишену собі обручку та гроші правоохоронці вилучили.

Крім того, в ході слідства здобуто обгрунтовані докази причетності підозрюваного до вчинення ряду аналогічних злочинів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, що завдав значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Проводиться слідство.