Мешканець Прикарпаття організував підпільний алкогольний цех


Працівники оперативного управління ГУ Міндоходів в області викрили та припинили діяльність місцевого жителя, який організував нелегальний бізнес, використовуючи працю п’яти найманих осіб. Загальна сума вилучених товарно-матеріальних цінностей орієнтовно складає 332 тис.грн.

В ході проведення перевірки так званого цеху, виявлено дві саморобні лінії на два та чотири робочі місця, призначені для змішування, фільтрації та розливу горілчаних виробів різних найменувань, а також коньячних виробів. Крім цього, вилучено марки, корки, етикетки різних найменувань, картонні заготовки для упаковування горілчаної та коньячної продукції, два пристрої для закупорювання пляшок з готовою алкогольною продукцією та інше обладнання.

Також, вилучено 5 тисяч пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв популярної на Івано-Франківщині торгової марки на суму 168,74 тис.грн. та  720 літрів спиртосуміші  на суму 21,6 тис.грн.

По даному факту зареєстроване кримінальне провадження за ч.2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів). Розслідування кримінального провадження завершено також і в судовому порядку.

За винесеним вироком Івано-Франківського міського суду мешканця області визнано винним та призначено покарання у вигляді штрафу 51 тис. грн. із конфіскацією в дохід держави вилучених товарно-матеріальних цінностей.