Мешканець Прикарпаття переміг на міжнародному вокальному конкурсі


Випускник Долинської дитячої школи естетичного виховання імені Мирослава Антоновича, а зараз студент Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка Святослав Винник здобув блискучу перемогу на 52-му Міжнародному конкурсі вокалістів ім. А. Дворжака у Карлових Варах (Чеська республіка).

Голова журі – всесвітньовідомий оперний співак, ліричний тенор Петер Дворський (Словацька республіка), інформує Долинська РДА.

У цьому престижному конкурсі змагалися співаки з 15-ти країн світу. Україну презентував Святослав Винник. Він привіз відразу чотири нагороди, не тільки ставши лауреатом першої премії в категорії ЮНІОР (від 20 до 24 років), а й одержав премію від члена журі, італійського оперного співака  і  педагога Антоніо Каранджело за найкраще виконання арії з опери Дж. Верді (виконав арію Жермона з опери «Травіата» з симфонічним оркестром), а також приз глядацьких симпатій і  титул абсолютного переможця конкурсу 2017 року.

Варто зазначити, що це не єдиний успіх хлопця на конкурсах міжнародного рівня. Святослав Винник – лауреат першої премії Міжнародного фестивалю дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія» у Вільнюсі, другої премії Міжнародного вокального конкурсу «Impreza. Опера в мініатюрі» в Кам’янець-Подільському,дипломант  Мінського  міжнародного Різдвяного конкурсу вокалістів.