Мешканець Прикарпаття здав дідівський спадок у міліцію


У перший день місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, громадяни принесли в міліцію три незареєстровані мисливські рушниці.

Так, 23-річний мешканець Галича добровільно здав мисливську гладкоствольну рушницю марки «Ейбар» 12-го калібру, а 37-річний житель Бурштина – дорогий самозарядний дробовик «Бенеллі Вінчі». Дізнавшись, що проводиться місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї, 35-річний мешканець села Микуличин Яремчанської міськради приніс у міліцію гладкоствольну рушницю ИЖ-16, яка залишилась йому в спадок від його покійного діда.

Власники рушниць здали незаконну зброю для того, щоб її зареєструвати на себе. Після відповідної перевірки працівниками міліції вона може стати їх особистою власністю вже на законних підставах.

Громадянам, які добровільно здадуть незареєстровану зброю чи боєприпаси, вибухові матеріали або спеціальні засоби, що вони будуть звільнені від кримінальної відповідальності, інформують у прес-службі МВС.