Мешканець Рожнятівщини "викинув" водія і намагався викрасти його авто


Івано-Франківською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактами закінченого замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом та хуліганства.

Про це пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Досудовим розслідуванням установлено, що 21-річний житель Рожнятівського району Івано-Франківської області 13 травня 2018року в  Івано-Франківську по вул. Івасюка, з метою незаконного заволодіння транспортним засобом, із застосуванням насильства, що не є небезпечним для життя чи здоров’я, грубо порушуючи громадський порядок, витягнув потерпілого із салону автомобіля.

Однак власник автомобіля, з метою припинення протиправних дій, здійснив попереджувальний вистріл угору з травматичного пістолета, на який мав дозвіл, після чого правопорушник намагався втекти, проте був затриманий.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень,передбаченихч. 1 ст. 296 («Хуліганство»), ч. 2 ст. 15 («Замах на злочин») та ч. 2 ст. 289 («Незаконне заволодіння транспортним засобом») Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За вчинені дії особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років із конфіскацією майна.

 

 

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області