Мешканка Івано-Франківська перерахувала шахраям 10 тисяч гривень за "вигране" авто


Вкотре поліція закликає громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, спілкуванні із невідомими особами, які намагаються отримати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток .

Так, вчора до Івано-Франківського ВП надійшло повідомлення від 39-річної місцевої мешканка. Жінка повідомила про те, що напередодні на її мобільний телефон надійшло смс- повідомлення про те, що вона виграла автомобіль. Однак, щоб отримати виграш, потрібно заплатити певний відсоток для оформлення документів на право власності.
Жінка погодилась на умови, та перерахувала на вказаний рахунок грошові кошти в сумі 10 300 гривень, про те свого омріяну автівку так і не отримала.

Інше повідомлення до поліції надійшло від 56 - річної потерпілої. Як з’ясувалося, на мобільний телефон жінки зателефонував невідомий, який представився працівником одного із місцевих банків. Під час спілкування з потерпілою, зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом дізнався інформацію даних картки заявниці, після чого заволодів її грошовими коштами в сумі 4 000 гривень.

Наступною жертвою шахрайських дій став 50-річний франківчанин, який повідомив про те, що його ошукали на 3 800 гривень. Як з’ясувалося, потерпілий через Інтернет мережу на сайті «Evroshrot5000» вирішив придбати автозапчастини. Чоловік зателефонував продавцеві та узгодив умови купівлі. Після чого, перерахував грошові кошти на банківський рахунок «псевдо» продавцеві і хотів передзвонити, щоб сказати йому про це, але зв'язок з ним був відсутній. Зрозумівши, що його обдурили, чоловік звернулася за допомогою в поліцію.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Сектор комунікації ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області