Мешканка Івано-Франківська у вазонах вирощувала коноплі


Мешканці Прикарпаття вирощують у своїх помешканнях не тільки декоративні квіти, а й сировину для виготовлення наркотиків.

Так, працівники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Долинського райвідділу міліції виявили в квартирі п’ятиповерхового будинку кустарну підпільну лабораторію з вирощування нарковмісних рослин. 22-річний чоловік, який винаймав це помешкання, підійшов до цієї справи ґрунтовно: через Інтернет придбав грунтову суміш, мінеральні добрива, вентилятори, лампи з відбивачем світла, ємності. 

У підготовлений грунт у горщиках висіяв насіння конопель й ретельно доглядав за рослинами. Однак зібрати вирощений урожай йому не судилося. Це зробили правоохоронці під час санкціонованого судом обшуку. Проти молодого «агронома» відкрили кримінальне провадження. Тим часом під час обшуку в квартирі 28-річної жительки Івано-Франківська міліціонери виявили одинадцять вазонів, у яких росли не квіти, а коноплі. Господиня пояснила правоохоронцям, що вирощувала їх для власного споживання.

 АП