Мешканка Прикарпаття віддала шахраям шість тисяч за "розблокування" картки


У Богородчанах місцева мешканка повідомила по телефону конфіденційну інформацію банківської картки незнайомцю, який представився працівником банку, а згодом з рахунку щезли близько 6000 гривень.

Так, 20 жовтня до Богородчанського відділення поліції із заявою про шахрайство звернулась 45-річний місцева жителька. Жінка розповіла, що декілька дні тому їй на мобільний телефон зателефонував чоловік, який представився працівником одного з банків, та повідомив, що її платіжну картку заблоковано невідомими особами. А для того, щоб її розблокувати, потрібно надати всі реквізити картки, що потерпіла і зробила. Згодом з рахунку зникли грошові кошти.

Поліція вкотре звертається до громадян, щоб не стати жертвою шахраїв, потрібно пам’ятати одне дуже важливе правило: ніколи нікому і ні за яких обставин не повідомляйте конфіденційну інформацію своєї платіжної картки. Особливо не надавайте її незнайомим людям по телефону. Працівники банку мають усю необхідну інформацію і ніколи не будуть Вам телефонувати з проханням надати реквізити картки чи рахунку. За необхідності зверніться до банку й впевніться у тому, що інформація запитується дійсно представниками банку і в обґрунтованих цілях. Це правило є запорукою Вашої безпеки.

Слідчими поліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.