Мешканку Івано-Франківська покусала скажена собака


Про це на щотижневій оперативній нараді повідомив в.о. начальника управління ветеринарної медицини міста.

За словами медика 24 жовтня о 15 год. черговому лікарю ветеринарної медицини поступило повідомлення від жительки міста Якимів Ірини, про те що її покусала домашня собака. Через декілька годин вона загинула, нформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Черговий лікар виїхав по факту в двір громадянки труп собаки був доставлений до регіональної лабораторії ветеринарної медицини де було проведено дослідження. У даної тварини встановлено сказ. Управлінням були проведені усі заходи ,щодо ліквідації вогнища зараження. Також проведено вакцинацію всіх домашніх тварин у загрозливій зоні: Бельведерська-Короля Данила-Ленкавського", - прозвітував лікар. 

На сьогодні розгорнута компанія вакцинації домашніх тварин, щоб унеможливити спалах хвороби у Франківську. Лікування від сказу немає і смертність 100%. Єдиний вихід вакцинація тварин.

Також лікарі розповіли, що у цієї жінки проживають 26 собак. Відповідно всіх тварин після цього випадку було щеплено. Проте лікарі просять всіх волонтерів, які допомагали Якимів у догляді за тваринами, обов'язково звернутися до лікарні за атерапічною допомогою в міську клінічну лікарню №1.