Міліція проводить обшуки в курортному селі на Прикарпатті


Землю відводять на Прикарпатті. Ціна - мільйони доларів. Обшуки в сільраді курортного села Поляниця.

Поляниця - гірниче і мальовниче село, відоме в першу чергу тим , що тут знаходиться один з гірськолижних курортів країни. Близькість до нього зробила ці землі в буквальному значенні "золотими". Вартість одного гектара від 500 тисяч до 1 мільйона доларів, йдеться в сюжеті Подробиці - ТБ.

Елітні будинки ростуть тут немов гриби після дощу. А конфлікти навколо ласих шматків землі не вщухають.

Вони не місцеві, але прийшли до сільради Поляниці, щоб висловити свій протест. Обурюються з приводу земельних махінацій, в тому числі і в Карпатах.

Ігор Вербовський, житель Івано -Франківська: - Це є повний бєспрєдєл. Землі ЛІСОВОГО фонду роздаються направо и наліво. Тотальна бездіяльність органів місцевого самоврядування.

На вулиці - протест. У сільраді - обшук. Правоохоронці шукають не тільки документи, але й голови.

Костянтин Кулак , керівник Сектора громадських зв'язків УМВС в Івано - Франківській області: - Голови сільської ради і деяких посадових осіб на місці не було виявлено. Родичі також не повідомили їх місце знаходження. На телефонні дзвінки вони не відповідають..

Співробітники сільради журналістам теж не раді. Повідомили тільки, що начальник у відпустці. Ці жінки прийшли до сільради за довідками. Про нібито вимаганнях хабарів сільським головою люди чули. Але в це не вірять.

- Це є порядна людина. Для нас, для села. Прикладом для всіх.

Захищають свого колегу і місцеві депутати.

Богдан Тимофій, депутат Яремчанської міськради: - Сільська рада вільних земельних ділянок немає.

Але в прокуратурі заявили - на співробітників Поляницької сільради написали заяву.

Юлія Баландіна , в. о. прес-секретаря прокурора Івано-Франківської області: - В прокуратуру звернувся громадянин, який повідомив про те, що посадові особи Поляницької сільради вимагають у нього 20 тисяч доларів США за сприяння в одержанні земельної ділянки на території села.

За фактом вимагання хабара відкрито кримінальне провадження .