Мін'юст анонсував зустріч щодо нового етапу звільнення заручників


Вже у п'ятницю, 5 січня, відбудеться зустріч, присвячена новому етапу обміну утримуваними особами між Україною та бойовиками "Л/ДНР".

Про це повідомив в ефірі "112 Україна" заступник міністра юстиції Денис Чернишов, пише Укрінформ.

"Це дуже велика робота і великий процес, в який залучені багато як державних установ, так і громадських установ, які беруть участь у всій цій роботі. На 5 число (січня - ред.) Геращенко (Ірина - ред.) призначила чергову зустріч всіх, хто причетний до цього процесу, буде обговорюватися новий процес можливої передачі і будуть готуватися документи", - повідомив він.

Чиновник також додав, що після 9 числа почне вирішуватися питання щодо відновлення втрачених документів звільненими з полону наприкінці 2017 року українськими громадянами.

Раніше Президент Петро Порошенко доручив почати новий переговорний процес щодо обміну полоненими. Однією з можливих формул обміну називають "74 на 29", при якій на підконтрольну Україні територію повернуться майже три десятка громадян. Також відомо, що 10 січня обмін полоненими обговорять члени Мінської переговорної групи.

Як повідомлялося, 27 грудня на Донбасі відбувся широкий обмін полоненими між Україною і ОРДЛО. Додому повернулися 73 українських заручника. На окуповану територію було передано 233 людини.