Міністерство оборони будуватиме у Франківську багатоповерхівку на 97 квартир


Подільське управління капітального будівництва Міністерства оборони України хоче звести у Пасічній багатоквартирний житловий будинок.

Під забудову вибрана ділянка площею 0,3135 га, що знаходиться на вулиці Хіміків-Тролейбусна, у мікрорайоні №4 (№12 по генплану). Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення -  «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку», що відносить її до категорії земель житлової забудови, пише Побудовано

Ділянка на кадастровій карті 

Вказана ділянка до 2013 року перебувала  в оренді Західного управління капітального будівництва Міністерства оборони України. Подільське управління капітального будівництва, що являється його правонаступником, на початку року звернулося до Івано-Франківської міської ради з проханням поновити договір оренди землі.

Відтак у січні 2017 року депутати постановили передати ділянку в оренду, терміном на 10 років, для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

А вже у квітні Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини видав Подільському управлінню капітального будівництва містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку по вулиці Хіміків-Тролейбусна. У документі зазначена одна дев’ятиповерхова будівля на 97 квартир. 

Містобудівні умови та обмеження