Міністр інфраструктури на Прикарпатті: Незабаром тут проляже автобан до Євросоюзу


Сьогодні, 11 квітня на Прикарпатті з робочим візитом перебуває міністр інфраструктури Володимир Омелян.

В рамках візиту міністр провів прес-конференцію в ОДА стосовно будівництва доріг в області, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як зауважив високопосадовець, передбачено, що цього року 70% дорожнього фонду направлять на ремонт доріг, 5% - на заходи по безпеці.

«Нам важливо, щоб всі зрозуміли, що дорога це не тільки рівний асфальт, а й відповідна інфраструктура: освітлення, розмітка, знаки», - пояснив міністр.

Що стосується Прикарпаття, то за словами Омеляна, цьогоріч окремою програмою планується відремонтувати 3-5 мостів.  

«У вас ремонт дороги вартує 7-9 млн. грн. за кілометр, тоді як в інших областях просять 15 млн. Це гарний показник», - зауважив посадовець.

Також Володимир Омелян анонсував зміни в підході до будівництва доріг.

«Кожен контракт повинен мати незалежного інженера, який наглядатиме за всіма роботами, і він прийматиме об'єкт. Не так, як раніше, Автодор будує і Автодор приймає роботи. Окрім того, коли є гарантійний термін експлуатації дороги 10 років, то компанія зацікавлена в її утриманні", - каже посадовець.

Що ж стосується планів на майбутнє, то міністр інфраструктури анонсував, що на Франківщині за 4-5 років планується відбудувати основні дороги.

«Також сподіваюся, що незабаром через Прикарпаття проляже новий європейський автобан. Так ми з’єднаємо Україну з Євросоюзом не тільки політично, а й фізично», - пообіцяв Омелян.