Міністр збрехав? Очільник прикарпатської екоінспекції досі на посаді


Минулого тижня Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак побував з робочою поїздкою в Національному природному парку «Гуцульщина», що на Косівщині.

Шокований вирубкою карпатських лісів, Остап Семерак там же на місці заявив, що дав  доручення негайно звільнити начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Ігоря Стефурака. Таку заяву того ж дня оприлюднили на сайті Міністерства

Та схоже Ігор Стеферак продовжує обіймати посаду начальник обласної екоіспекції. Саме так він представився під час спільного засідання Громадської Ради при Держекоінспекції в Івано-Франківській області та керівництва Держекоінспекції в області, передає кореспондент Бліц-Інфо з місця події.

«За рік моєї роботи ми нарахували фактів незаконної рубки на 7 млн. Остання скарга надійшла від громадянина Гудзинського у Поляниці. Коли ми виїхали на місце місцева Самооборона нам погрожувала, була небезпека життю та здоров’ю. Зокрема казали що застрелять, обіллють нечистотами... », - розповів про робочі будні Стефурак.

За його словами, зараз йде планова перевірка НПП «Гуцульщина» та Делятинського лісгоспу. Окрім того, у НПП «Гуцульщина» дозволили зробити санітарної вирубки – 5 тис. куб. Чиновник каже, що з початку року екологічна інспекція провела 75 позапланових та 25 планових перевірок. Щодо свого звільнення, то Стефурак нічого не коментує. Мовляв, є законодавство і міністр не має повноважень звільняти очільників екоінспекції, а може тільки рекомендувати Кабміну.

До теми? У вантажівці й по бездоріжжю: Як міністр екології вирубку лісів на Гуцульщині інспектував

Активісти показали міністру екології "санітарну" вирубку без жодних документів

Захисники лісу блокували авто міністра на Прикарпатті

Міністр екології прибув на Прикарпаття через скандального керівника "Гуцульщини"