Мінкультури погодило документацію на реконструкцію солодового цеху у Франківську


Державна служба з питань національної культурної спадщини України дала «добро» на розробку науково-проектної документації для реконструкції солодового цеху пивоварного заводу на вулиці Новгородській, 28 в Івано-Франківську.

Сама будівля за адресою вул. Новгородська, 28, в Івано-Франківську не занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України ні національного, ні місцевого значення і є об’єктом культурної спадщини національного значення, який взято на облік відповідно до Закону України РСР «Про охорону і використання пам’яток історії та культури» №30 від 1978 р., постанова РМ УРСР №442 від 06.09.1979 р. та охороняється державою як пам’ятка охоронний №1137, пише Побудовано.

Об’єкт культурної спадщини національного значення – солодовий цех пивзаводу по вул. Новгородська, 28 в м. Івано-Франківську, належить на праві приватної власності ТОВ « Будівельна компанія «Галицька».

Нещодавно Міністерство культури підписало охоронний договір на цей об’єкт та погодило реставраційне завдання. Зазначене реставраційне завдання та проектна документація виготовлена Державним підприємством «Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут «Укрзахідпроектреставрація». Сам договір опублікований тут нижче.

На основі цього документу, згідно процедури, розробляється і затверджується науково-проектна документація на саму реконструкцію споруди.

Як стало відомо проекту «Побудовано», власник будівлі солодового цеху пивзаводу – ТОВ «Будівельна компанія Галицька» – кілька днів тому подав науково-проектну документацію на погодження в Департамент містобудування та архітектури Івано-Франківського МВК.

Після затвердження проекту реконструкції і підпису головного архітектора міста Дмитра Нижника, ця документація повинна отримати погодження в Міністерстві культури.

А сам дозвіл на виконання будівельних робіт з реконструкції об’єкту культурної спадщини національного значення солодового цеху пивоварного заводу на вулиці Новгородській, 28 Держархбудінспекція зможе надати лише тоді, коли проект реконструкції пройде комплексну державну експертизу.

Читайте також: Міні-броварня, кафе і офіси: Що чекає на франківську пам'ятку після реставрації

 

Раніше, 20 липня 2016 року власник пам’ятки архітектури національного значення солодового цеху пивоварного заводу на вулиці Новгородській, 28 ТОВ «Будівельна компанія Галицька» разом з управлінням культури, національностей та релігії Івано-Франківської ОДА звернулися з листами до Міністерства культури України щодо погодження охоронного договору та реставраційного завдання.

Законом України «Про охорону культурної спадщини» встановлено строк в один місяць для розгляду таких документів. Проте ця документація розглядалася та затверджувалася Міністерством культури більше 3 місяців.

Охоронний договір

 

Реставраційне завдання

До теми: Реставрація по-франківськи: Що робиться на території солодового цеху