Міноборони просить Раду внести зміни до бюджету-2018


Міністерство оборони звернулося до Верховної Ради України з проханням внести зміни до ухваленого Державного бюджету-2018, що стосується захисту військовослужбовців.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час Погоджувальної ради, повідомляє Укрінформ.

«На четвер пропонується два блоки - перший із них щодо національної безпеки та оборони. Протягом цих вихідних пройшло кілька нарад щодо того, щоб Міністерство оборони звернулося з проханням внести зміни до Державного бюджету на 2018 рік, що стосується захисту військовослужбовців. Згідно з регламентом ми маємо право уточнити прийнятий бюджет. Також надійшли постанови щодо відхилення бюджету, тому швидше всього у середу ми зможемо розглянути ці постанови, які перешкоджають прийняттю бюджету, а в четвер уже розглянути уточнений бюджет, і після того у мене, як у Голови Верховної Ради, відкриється можливість підписати бюджет і передати його на підпис Президенту України»,- сказав спікер.

Другим блоком питань на четвер, за його словами, стануть законопроекти щодо питань транспорту.

Голова Верховної Ради також нагадав, що у попередні тижні парламентарії не встигли розглянути низку важливих блоків, які стоять на порядку денному.

«На вівторок пропонується на початку розглянути два спеціальних питання, які стосуються соціального захисту осіб із інвалідністю, та законопроект про реабілітацію інвалідів України. Ключовим блоком, що пропонується на вівторок, стане блок питань, який стосується паливно-енергетичного комплексу. На середу традиційно пропонується розглянути ратифікації. Їх є три, але до середи може з'явитися ще одна важлива для міждержавних відносин», - зазначив Парубій.