Місцевий бюджет поповнився платою за землю майже на 88 млн. грн.


Протягом одинадцяти місяців 2016 року власники та орендарі земельних ділянок сплатили до місцевого бюджету 87,9 млн. грн., що перевищує показник аналогічного періоду минулого року на 19 млн. грн.

Юридичними особами сплачено 78,6  млн. гривень, фізичними особами - 9,3 млн. гривень, що відповідно на 16,4 млн. грн. та 2,6  млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок, який сплачують власники землі, орендну плату – землекористувачі та орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.

Власники земельних ділянок – це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які набули права власності на землю в Україні, а також територіальні громади та держава щодо земель комунальної та державної власності відповідно.

Землекористувачі – це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності, у тому числі на умовах оренди.