Міська рада Івано-Франківська розпочинає судову війну з казначейством


Івано-Франківська міська рада зобов’язала розпорядників бюджетних коштів оскаржити дії місцевого органу держказначейства у суді з метою відшкодування збитків.

Крім того, депутати міськради прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України з проханням у найкоротші терміни внести зміни до Бюджетного кодексу України в частині переводу обслуговування спеціальних фондів місцевих бюджетів до державних банків, повідомляє ”Галицький кореспондент”.

Станом на 17 жовтня управління казначейства в Івано-Франківську не пропускає платежів приблизно на 21 млн. гривень. Про це на сесії міської ради повідомила начальник фінансового управління Івано-Франківська Вікторія Сусаніна.

Зокрема, казначейство заблокувало виплати у розмірі 8,5 млн. гривень на капітальний ремонт доріг, 213 тис. гривень на поточний,  657 тис. гривень – внесків у статутні фонди комунальних підприємств, 1,6 млн. гривень – капітальний ремонт будівель, 1,6 млн. гривень – інші кошти бюджету розвитку, 2,2 млн. гривень – інші кошти спецфонду, 2,8 млн. гривень – на функціонування бюджетних установ.

На обліку управління Держаказначейства в м. Івано-Франківську перебуває 51 розпорядник коштів та 1470 їх одержувачів.