Міська рада затвердила проект забудови шести ділянок у Пасічній


Івано-Франківська міська рада затвердила детальний план території для багатоквартирної житлової забудови з приміщеннями громадського призначення на вулиці Пасічній, 13, 15, 17, 19.

Проект розроблявся під забудову відразу шести земельних ділянок, що знаходяться поруч одна з одною. При цьому у проекті ДПТ, який департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини оприлюднив у червні на громадські обговорення, мова йшла тільки про чотири ділянки. Та й у рішенні міської ради щодо надання дозволу на розробку ДПТ теж вказано чотири земельні ділянки, пише Побудовано в ІФ.

Першою у списку зазначена ділянка площею 0,0509 га за адресою вулиця Пасічна, 13. Її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Територія відновиться до категорії земель житлової забудови. За даними кадастрової карти, земля перебуває у приватній власності Солодчука Дмитра Васильовича, Солодчука Михайла Васильвича та ТОВ "Злагода-Буд". 

 

Ділянка на кадастровій карті  

 

Наступною йде ділянка площею 0,1 га по вулиці Пасічна, 19. Її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Територія відновиться до категорії земель житлової забудови. Земля перебуває у приватній власності Сметанюк Галини Левківни. Крім того, на цю ділянку поширюється право суперфіцій, тобто право користування чужою земельною ділянкою для забудови. Ним володіє ТОВ «Злагода-Буд».

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

За даними аналітичної платформи «YouControl», товариство з обмеженою відповідальністю "Злагода-Буд" засноване не так давно, а саме у березні 2017 року. Основний вид діяльності - будівництво житлових і нежитлових будівель. Одноосібним власником підприємства значиться Соляник Зорян Богданович. Очолює фірму Євгейчук Андрій Анатолійович.  

 

 

По-сусідству знаходиться ще одна ділянка із площею у 0,1 га. Її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. ). Територія відновиться до категорії земель житлової забудови. У кадастровій карті власниками цієї землі вказані відразу чотири особи – Федотова Олександра Григорівна, Старчевська Мар'яна Григорівна, Савчук Ірина Григорівна та уже вище згадане товариство «Злагода-Буд».

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Ще одна ділянка площею 0,1 га знаходиться за адресою вулиця Пасічна, 17. Її цільове призначення - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Територія відновиться до категорії земель житлової забудови. Власниками землі зазначені Будзенко Євген Васильович, Будзенко Любомир Васильович та компанія "Злагода-Буд".

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Далі йде ділянка по вулиця Пасічна, 13 загальною площею 0,0999 га. Її цільове призначення - для ведення особистого селянського господарства. Територія відноситься до категорії земель сільськогосподарського призначення. Та закон не передабає можливість будівництва житлових будинків на земельних ділянках призначенні для ведення особистого селянського господарства.

 

Дана ділянка перебуває у приватній власності. Згідно даних кадастрової карти, власниками землі зазначені Солодчук Дмитро Васильович, Солодчук Михайло Висальович та ТОВ "Злагода-Буд". Остання ймовірно здіснюватиме забудову території. Перш ніж здійснювати будівництво, закон дозволяє власникам змінити цільове призначення землі. Однак міська рада уже затвердила ДПТ будівництва на вулиці Пасічній, 13, тим самим дозволивши на землях сільськогосподарського призначення звести висотки. 

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Останньою у списку ділянок зазначена територія площею 0,0408 га по вулиці Пасічна, 15. Ситуаці тут аналогійна - цільове призначення землі для веденя особистого селянського господарства. Правом власності на ділянку володіються Будзенко Євген Васильович та компанія "Злагода-Буд".

 

Ділянка на кадастровій карті 

 

Згідно прийнятого детального плану території, по вулиці Пасічній зведуться два дев’ятиповерхові житлові будинки. Загалом комплекс розрахований на 120 квартир. Також проект передбачає перспективну забудову, а саме зведення поруч двох будинків висотою у два і дев’ять поверхів. 

 

Детальний план території