Міська влада хоче повернути франківський аеропорт у комунальну власність


Івано-Франківський виконавчий комітет хоче прийняти міжнародний аеропорт міста в комунальну власність.

З таким зверненням до обласної ради та адміністрації сьогодні виступив на сесії міськради міський голова Руслан Марцінків, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Він зазначив, що летовище має стати спільною власністю міста та області. І аж ніяк не бути приватним аеропортом, звідки літають тільки чартери та вигідні авіалінії.

«Приватники догосподарювались так, що стан об'єкту лише погіршується. Йдеться не тільки про авіаперевезення, але й інфраструктуру. Теперішній власник не виконує свої зобов’язання згідно з договором концесії, що у свою чергу, призвело до того, що з летовища йдуть авіакомпанії. Згадаємо лише досвід турецьких авіаліній, які так грандіозно заходили до Івано-Франківська. Й як результат, здійснивши кілька рейсів, припинили співпрацю», - йдеться у зверненні.

Марцінків зазначає, що якщо не почати відновлювати летовище зараз, то наслідком може стати його продаж за безцінь з подальшим занепадом та знищенням.

«Івано-Франківськ – місто нових туристичних можливостей та маршрутів. Ми відкриті для всього світу, але не зможемо цього довести, якщо не матимемо належного авіасполучення. Переконаний, що місто спільно з областю зможе забезпечити належні умови розвитку аеропорту, залучення конкурентних перевезень, відкриття міжнародних рейсів. Розвиток летовища має стати спільним пріоритетом обласної та міської ради задля туристичного розвитку Прикарпаття», - підсумував Руслан Марцінків.

Як відомо, у 2002 році аеропорт був переданий у комунальну власність, і його спочатку орендувало ПП «Явсон», а з 2005-го — ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття», договір з яким закінчився 2013 року.

У березні 2010 ТзОВ «Скорзонера»,  яку також пов’язують з народним депутатом Олександром Шевченком, виграла право на концесію аеропорту терміном на 30 років у ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття».

До теми: Міського голову занепокоїла доля франківського спиртзаводу та аеропорту

Міський голова хоче повернути в комунальну власність франківський аеропорт