Міська влада планує передати "атовцям" приміщення, яке сім років тому передали під музей


У «Хрущів» забрати і «атовцям» передати.Таке рішення прийняла сьогодні, 5 травня, комісія з питань надання в оренду нежитлових приміщень та приватизації об’єктів комунальної власності міста стосовно приміщення в Івано-Франківську на вул. Курбаса, 6.

Площа приміщення – 53,1 кв.м. Як повідомив директор Департаменту комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради, заступник голови комісії Ігор Гриненько, передає Галкор. Благодійна громадська культурологічна фундація «Цинамоновий хрущ» орендує це приміщення з 2009 року. Планували відкрити там «Музей міста Станіслав», але наразі музею нема.

«Там скільки би ми разів не приходили, ніколи це приміщення не використовувалося, – сказав Гриненько. – Оренда закінчується 31 травня, вони звернулися з клопотанням продовжити на два роки термін оренди».

«Вони брали приміщення під музей. Музей є? Немає, – сказав заступник міського голови Олексій Кайда. – Вже сім років. Думаю, за сім років можна було щось там зробити, хоч цвяшки якісь прибити».

За словами Ігоря Гриненька, вони робили ремонт, але через не використання і не опалення  приміщення він знівелювався. А музею як не було, так і нема. Він додав, що є дві громадські організації, які хочуть взяти в оренду це приміщення.

Депутат міської ради Сергій Гаєвський відправив питання на доопрацювання. Мовляв, якщо буде музей, то це буде корисно для міста. Але Кайда відповів, що за сім років уже можна було зробити музей.

«Якби вони почали щось робити, і наповнювали зараз фонди музею, то нема питань. Але є інформація, що вони використовують приміщення в інших цілях», – додав заступник міського голови.

Врешті вирішили, що є ГО «Спілка добровольців АТО Прикарпаття». Дадуть їм приміщення в оренду на рік і подивляться, як його будуть використовувати.

Далі питання має розглянути виконком та сесія міської ради.