Міська влада розповіла, як допомагає франківським учасникам АТО


На щотижневій оперативній нараді у міського голови заступник міського голови Олексій Кайда,коротко проінформував по пунктах меморандуму підписаного міським головою міста Руслана Марцінків та бійців АТО.

За словами посадовця, до прийняття рішень міськради залучити учасників АТО. Останні також ввійшли до складу постійних комісій міськради,  інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«На найближчу сесію винесуть питання про резервування земель в Опришівцях», - повідомив Олексій Кайда.

Зокрема нещодавно створене «Єдине вікно» з надання пільг на житлово-комунальні послуги учасникам АТО та членам їх сімей. Окрім того, працює «Єдине вікно» для забезпечення  медичним обслуговуванням учасників АТО в усіх поліклініках міста. Розроблений   «Клінічний маршрут пацієнта-учасника АТО, демобілізованого військовослужбовця».

Від початку бойових дій надано матеріальну допомогу 1330 учасникам АТО чи членам їх сімей на загальну суму 1 млн. 746 тис. грн. Тільки цьогоріч уже надано матеріальні допомоги 221  учаснику АТО на суму 971 тис. грн.

Що стосується відшкодування витрат, пов’язаних з наданням пільг на оплату за житлово-комунальних послуг учасникам АТО, членам сімей загиблих та учасникам бойових дій в міському бюджеті на 2016 рік передбачено 2 мільйони 180 тисяч гривень.

За словами Кайди, не можливо вирішити всі питання відразу. Найболючішим наразі залишається питання виділення землі.

«Питання виділення землі всім учасникам АТО нереально вирішити в Івано-Франківську. Але хоча б членам загиблих бійців потрібно виділити», - додав Марцінків.