Міські поліклініки Івано-Франківська почали прийом громадян


Міські поліклініки Івано-Франківська розпочали прийом громадян в умовах пом’якшення карантинних обмежень. Вимоги – попередня реєстрація, засоби захисту та дотримання дистанції. Увесь медичний персонал поліклінік працює в повному складі.

Франківка Парасковія Пристайко каже, що на пом’якшення карантину чекала з нетерпінням і одразу ж прийшла в поліклініку № 1, пише Суспільне.

"Все по-людськи, все розпитують… Мені консультація для чоловіка потрібна, в нього подагра, загострення. І я собі все зробила. Не довго чекала, прийшла і мене дуже швидко прийняли, людей багато не було", - каже Парасковія Пристайко.

Заступниця начальника міської поліклініки № 1 Ольга Трощук розповідає, що з 08:00 до 11:00 поліклініку відвідали близько пів сотні пацієнтів: "Зараз ми трішки розширили прийоми, вже і вузькі спеціалісти входять в роботу і приймають пацієнтів після попереднього огляду сімейного лікаря або терапевта. Прийоми тривають 15 хвилин, після прийомів 15 хвилин кабінети провітрюються і дезінфікуються".

Якщо пацієнт не має змоги записатися на прийом, тоді телефонує до свого сімейного лікаря чи терапевта, і його записують на прийом.

Директорка Центру первинної медичної допомоги Ольга Савчук розповідає, що пом’якшення карантинних обмежень – це перший етап виходу з карантину. Він є наразі пробний і триватиме залежно від ситуації:

"Терміни я не можу назвати, тому що це буде залежати від багатьох обставин. Якщо він буде успішний, то ми ослаблюватимемо карантин, якщо ж, не дай Боже, будуть якісь нюанси, то, звичайно, будемо повертатися до попередніх карантинних обмежень. Дуже багато було проблем з тим, що люди не можуть потрапити, наприклад, до кардіолога, до травматолога, і тому тепер ці всі спеціалісти є в доступі, проте є умова: повинен бути попередній електронний запис".

Ольга Савчук каже, що в умовах карантину батьки, діти яких відвідуватимуть дитячі садки, за медичними довідками повинні звертатися не в поліклініки, а до своїх педіатрів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!