Міськрада погодила мирову угоду щодо ділянки біля міського озера


Сьогодні, 25 лютого триває 37 сесія міської ради. В порядку денному понад 40 питань.

Серед іншого депутати розглянули мирову угоду з компанією "Гаразд Україна" щодо скандальновідомої ділянки біля міського озера, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами очільниці юридичного управління Надії Кедик, відповідно до договору оренди від 2011 року ця територія належала ТзОВ «Розважально-відпочинковий центр «Гаразд».

Згідно з запропоновано мировою угодою, ділянку поділять. Місто на 1,1766 га ділянки планує створити парк, а "Гаразд Україна" отримає 2,8244 га землі терміном на 12 років. Окрім того, компанія відмовиться від стягнення з міської ради 1 мільйона 843 тисяч гривень.

У свою чергу міський голова Руслан Марцінків зауважив, що ситуація справді дуже непроста.

«Ми маємо з ними 13 судів і 4 кримінальні справи. Тому вважаю, що частково ми вистояли. Вони не хотіли нічого віддавати. Чомусь вся правоохоронна і судова система стає на бік бізнесменів, а не громади міста. Рішення про передачу їм цієї ділянки приймали понад 13 років тому. Зараз дійшли згоди, нехай не такої, як би хотілося. Ми посадимо там дерева з родинами загиблих воїнів. Це не просте рішення. Я ще веду переговори з «Вамбудом», щоб вони також відмовилися від частини землі біля озера. Саме згуртованість депутатів допомогла відстояти цю частинку землі. Тож пропоную затвердити таку угоду», - звернувся міський голова.

Депутати запропонували, щоб «Гаразд Україна» за свої кошти провів благоустрій майбутнього скверу. Після обговорення 24 депутати проголосували «За» затвердження такої мирової угоди.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!