Міськрада вимагатиме у Московського патріархату 84 тисячі за оренду землі


Виконавчий комітет міської ради на засіданні 27 квітня затвердив Акт про визначення збитків власнику землі.

Йдеться про приміщення Православної Церкви московського патріархату на вулиці Чорновола. Зокрема, вони протягом двох років не сплачували кошти за оренду землі, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, нежилі приміщення за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 6, 6а, 6б, які знаходиться на земельній ділянці площею 0.1898 га належать громаді міста.

Відповідно до договору оренди №ДО-2971 від 20.12.2006 р. нежитлові приміщення №6 та №6б орендує Івано-Франківська Єпархія Української православної Церкви (далі - Єпархія УПЦ) для використання під молитовний будинок та канцелярію єпархіального управління.

Проте згідно наданої ДПІ в м. Івано-Франківську інформації, Єпархія УПЦ  за земельну ділянку на вул. Чорновола, 6, 6а, 6б  протягом 2014-2016 р. не декларувала та не сплачувала.

"Сума неодержаного територіальною громадою м. Івано-Франківська доходу визначається збитками, які нанесені міській раді за час фактичного використання земельної ділянки Івано-Франківською Єпархією УПЦ  на вул. Чорновола,№ 6, 6а, 6б  площею  0.1898 га становить 84 446,78  грн. (вісімдесят чотири тисячі чотириста сорок шість грн. 78 коп.)", - йдеться в Акті.