Міськвиконком судитиметься з власниками будинків, які заважають з'єднанню бульварів


Близько десять років тому в Івано-Франківську заговорили про з'єднання двох бульварів. Магістраль "Північ-Південь", що запланована генпланом повинна стати останньою ланкою на шляху сполучення головних вулиць Галицької та Гетьмана Мазепи, оминаючи центр міста.

Однак тоді на заваді планам стали "п'яний базар", автостоянка військової частини та будинки які розташовуються в межах майбутньої дороги. На початку квітня 2015 року управління капітального будівництва МВК провело тендер на будівництво дороги. Тоді головний комунальник Івано-Франківська Михайло Смушак обіцяв, що вже до кінця року вулицю відкриють. Проте, на заваді планам стали мешканці кількох будиночків, які відмовились продавати свої домівки.

"Мешканці не погодились на продаж, тому доведеться судитися. Ми дійшли згоди з "п'яним базаром", щоб звільнити частину території і з'єднати два бульвари. Залишилися кілька хат, які не погоджкуються на продаж, хоча ціна є досить висока. Тому доведеться йти до суду, адже ця дорога всім потрібна", - зауважив міський голова.

Нагадаємо ,в кінці вересня на Північному бульварі розпочали ремонт дороги.