Міський голова Франківська розповів, що буде робити з палацом Потоцьких


Нещодавно олігарх Бахматюк офіційно передав палац Потоцьких у власність міста.

Тож тепер франківців дуже хвилює питання, яке майбутнє чекає на палац далі. Адже комплекс довгий час стояв без догляду і багато будівль знаходяться в аварійному стані. Проте, у мерії заспокоюють, що вже подальший є план дій, пише Бліц-Інфо.

Про свої плани міський голова Руслан Марцінків розповів в інтерв'ю Репортеру.

"Палац Потоцьких для нас знакове місце. Ми його на перший час відкриємо, поставимо сцену, посадимо сад і рік будемо обговорювати концепцію території, проведемо протиаварійні роботи. Я не готовий сказати, що там має бути. Але в той час там мають бути фотовиставки, театр, концерти. Поки мова йде лише про територію, не про будівлі", - запевняє голова.

Також очільник Франківська пояснив, що до робочої групи, яка займатиметься палацом увійдуть всі бажаючі. Очолить її колишній голов­ний архітектор Володимир Гайдар.

Стосовно фінансування робіт, то Марцінків визнає, що одразу потрібної суми не буде.

"Такої суми для реконструкції у нас немає. Але тепер легше залучати гранти, звертатися до польського уряду", - каже голова.

Після реставрації Руслан Марцінків має амбіційні плани художній, і краєзнавчий музеї переселити в палац Потоцьких.

Окрім самого палацу міський голова хоче розвивати і Тринітарську площу.

"До мене приходили молоді архітектори, ми з ними обговорювали. Але це приватна власність, і там ще й люди торгують. Треба ці речі поєднати. І площу біля палацу, там де нині розкопки, теж треба розвивати", - анонсував Марцінків.