Міський голова хоче повернути в комунальну власність франківський аеропорт


На оперативній наарді міський голова Руслан Марцінків акцентував увагу на умисному роздержавленні стратегічних об'єктів.

Він також наголосив, що міська влада на правах органу місцевого самоврядування всіляко боротиметься за збереження важливих підприємств. Мова йде не тільки про локомотиворемонтний завод, а й міжнародний аеропорт "Івано-Франківськ"

«Ми бачимо, що зараз діється з міським аеропортом. Давайте підготуємо лист в обласну раду, що ми готові привести його до порядку. Адже вже забирають міжнародну ліцензію. Відтак міжнародні лікати не зможуть до нас літати. Ryanair хотів зайти в Україну, та хто тут дасть? Про які інвестиції може бути мова. Зараз крадіжки на мільярди гривень», - акцентував мер.

Як відомо, у 2002 році аеропорт був переданий у комунальну власність, і його спочатку орендувало ПП «Явсон», а з 2005-го — ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття», договір з яким закінчився 2013 року.

У березні 2010 ТзОВ «Скорзонера»,  яку також пов’язують з народним депутатом Олександром Шевченком, виграла право на концесію аеропорту терміном на 30 років у ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття».

До теми: Франківський аеропорт може повністю зупинитись через старі системи

"Скорзонера" показала, що звела без дозволів на території франківського аеропорту. Люди вимагають знести