Міський голова Івано-Франківська став лідером зобов'язань-2017


Українські політики щедрі на слова. Ба більше, не скупі вони й на обіцянки. Натомість підсумки їхньої роботи не завжди такі ж оптимістичні.

Аналітики «Слова і Діла» підрахували, хто з чиновників найбільше наобіцяв у 2017 році.

Для більш чіткої картини розділили чиновників за посадами. Як виявилося, серед мерів найщедрішим на обіцянки був міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. За рік він дав 105 обіцянок.

Натомість лідер за виконаними зобов’язаннями – мер Вінниці Сергій Моргунов.

Серед голів ОДА перше місце посів голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синюка. За рік він дав 36 обіцянок. Якщо ж судити за виконаною роботою, перше місце за очільницею Харківської ОДА Юлією Світличною.

Щодо Верховної Ради, то найщедрішим на слова був народний депутат, голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко. В його активі 59 обіцянок. Водночас саме він і провалив найбільше обіцянок – майже третину, а саме 17 зобов’язань.

Тоді як у Кабінеті міністрів найщедрішим на слова був прем’єр Володимир Гройсман. У його активі 69 обіцянок. З них голова уряду встиг виконати 21.

Детальніше – на інфографіці.

Як відомо, українські політики щедрі на слова. Аналітики Слова і Діла підрахували, хто з чиновників найбільше наобіцяв у 2017 році.