Міський голова обговорив з Європейським банком фінансування комунальних підприємств


Сьогодні, 3 лютого, пройшла робоча зустріч міського голови з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку. Ціль візиту - обговорити проект «Реконструкція та модернізація системи централізованого теплопостачання міста Івано-Франківська», який ЄБРР реалізовує спільно з «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

За прогнозами, перші грантові кошти, 2,8 млн. євро, надійдуть на підприємство вже в кінці лютого. Наразі допрацьовують тендерну документацію, аби транш пройшов успішно. В ІФТКЕ вже вирішили, що гроші витратять на модернізацію котелень та трубопроводу.

Міський голова також повідомив, що Івано-Франківську цікава допомога у закупівлі тролейбусів та великогабаритних автобусів. Отож, наступним кроком співпраці з стане галузь електротранспорту, крім того, представники ЄБРР вже мають позитивний досвід реалізації такого проекту в Дніпропетровську, Одесі та Вінниці. Провідний банкір Денис Гайовий зізнався, що розглядали Івано-Франківськ як одного з потенційних партнерів для оновлення тролейбусної мережі.

Як вже неодноразово наголошував Руслан Марцінків, пріоритет в економіці віддаватиметься комунальним підприємствам. Тому міська влада шукатиме можливості підняття рівня цих організацій, в тому числі за допомогою залучення іноземних інвестицій та грантових коштів.

Майбутнім спільним проектом міської ради з ЄБРР може стати і закупівля прибиральної техніки для Івано-Франківська. Першим етапом буде документальне обґрунтування доцільності цих машин та їхньої економічної рентабельності. Що стосується потреб міста, то спецтехніка є чи не першою необхідністю. Тому Руслан Марцінків дав доручення Миколі Вітенку ретельно вивчити питання налагодження співпраці з ЄБРР у цьому руслі.