Міський голова відвідав зону бойових дій


Міський голова Руслан Марцінків вкотре відвідав зону бойових дій. Такі поїздки здійснюють раз в 2-3 місяці і вони вже стали гарною практикою.

Цього разу разом з депутатом міської ради Романом Марцінківим та директором департаменту освіти Ігорем Смалем побували у Волновасі (Донецька область). Там 17 червня відкрили церкву УГКЦ, інформує прес-служба МВК

«Івано-Франківськ має угоду про співпрацю з Волноваським районом. За цей час реалізували багато гарних проектів. Щороку в Івано-Франківську гостюють на свята та відпочивають влітку діти зі Сходу. Також ми сприяли в будівництві цієї каплички. Це було побажання насамперед наших хлопців-військових. Але, думаю, що й місцеві з радістю відвідуватимуть нову церкву», - зазначив Руслан Марцінків.

Крім того, він зауважив, що у межах співпраці намагаються реалізувати саме соціальні проекти, освітні. Приміром, раніше допомагали Волновасі з підручниками, коли та переходила на українську мову в школах. «Я залишаюсь певен того, що якби раніше на Сході була українська церква, культура, освіта, то цієї війни, окупації агресором не було», - додав Марцінків.

Звісно, головна мета візиту – передача матеріальної допомоги бійцям. Запчастини до машин, продукти харчування, компресор та багато інших необхідних речей отримали хлопці з "Карпатської Січі" в складі 93-ї механізованої бригади. Серед іншого привезли військовим і цінні подарунки від франківських дітей: листи, малюнки, аплікації. І здалося, що саме цим речам хлопці зраділи найбільше.