Міський парк поєднає традиційні смаки та сучасні інновації


Міський парк - один із найулюбленіших куточків як для франківців, так і гостей міста. Саме тому багато зусиль прикладається для того, щоб зробити його ще затишним, комфортним, сучасним і різноплановим.

Реконструкція джерела, облаштування спортивного майданчика та спорудження баскетбольного поля - основні кроки, що будуть втілені в парку вже найближчим часом, йдеться на сайті міста.

Джерело, до якого традиційно приходять франківці за чистою питною водою, очистять, організують потік води та створять сучасний привабливий вигляд. Наразі опрацьовується проект, самі ж роботи розпочнуть вже наступного року. Також неподалік джерела планують облаштувати спортивний майданчик, де зможуть займатися усі охочі. Спортивну інфраструктуру поповнить і баскетбольне поле. Його спорудять при вході в міський парк зі сторони вул. Дорошенка, поблизу стадіону. За словами директора КП "Центр розвитку міста та рекреації" Руслани Василюк, це буде професійний майданчик з обладнаними лавочками для глядачів. 

Окрім влаштування благоустрою та розвитку спортивної інфраструктури, не забуває керівництво й про важливі поточні роботи. Зокрема, головним завданням, за словами Руслани Василюк, є очищення водойм озера. Перший отап очищення вже завершено, а минулого тижня працівники розпочали очищення річки Млинівка, яка наповнює водою міське озеро. Не залишили проза увагою й верхнє озеро. Саме там планують встановити аераційний фонтан, що забезпечуватиме циркуляцію води та наповнюватиме її киснем. Окрім суто практичного завдання, фонтан виконуватиме ще й естетичну функцію.

Особливої уваги заслуговують і мости у парку. Їх планують не тільки реконструювати, частково розширити, але й перетворити на туристичну цікавинку. 

Руслана Василюк наголошує, що у перспективі міський парк та озеро зазнають значних змін та інновацій.

"Наш міський парк повинен відповідати усім смакам та сучасним тенденціям. Хочеться, щоб тут знайшли собі вподабання усі: від найменших, до найповажніших. Насправді напрацювань дуже багато, багато проектів зараз на стадії погодження, деякі - ще тільки у мріях. Але можу запевнити, що на жителів та гостей чекає багато красивих, сучасних змін в одному з найулюбленіших місць відпочинку", - поділилася керівник.