Містяни протестують проти забудови франківського озера


В соціальних мережах франківці активно обговорюють рішення комісії щодо розгляду спірних питань корегування (внесення змін до) генерального плану м. Івано-Франківська (в межах Івано-Франківської міської ради)віддати територію міського озера під забудову.

Як повідомлялось раніше, сьогодні члени комісії погодили змінити цільове призначення території поблизу міського озера. В новому генплані це територія багатоквартирної та житлової забудови.

Таке рішення обурило франківців і в мережі почали масово з’являтися злісні дописи.

«Моя думка стосовно забудови біля міського озера. Коротко. Там треба облагорожувати територію, там треба робити рекреаційну і спортивну зону. Там не можна будувати будинки. Чому? Я відкрив гугл-мапу, і вирішив порахувати великі зелені ділянки на ній. Ділянок співрозмірних або більших за ділянку біля озера я знайшов ще 4. Можете подивитися на скріншоті. Тобто, щоб коротко: втартивши або навіть частково забудувавши ту територію ми втрачаємо 20% великих зелених зон в центральній частині міста. Ви маєте розуміти всі масштаби помилки яку вчинила міська влада дозволивши проект. Просто подивіться. Якщо є контр-аргументи, вислухаю», - пише активіст Олег Гатало.

«Мені здається, що забудова міського озера -- це катастрофа, нам треба реагувати.Нині забудівник пообіцяв зменшити площу забудови і збільшити площу зеленої зони. Є велике "Але" - сьогодні в місті ЖОДНА контролююча структура не може змусити забудівника дотримуватись умов щодо площі, поверховості і т.д. Жодна структура не може зупинити забудову з порушеннями, жодна не може навіть прийти і перевірити, чи дотримується забудівник своїх обіцянок. Єдине що можна - подавати в суд, який закінчується вже тоді, коли будинок зданий в експлуатацію, а знести незаконну будову також ніхто не може. Тому вестися на красиву обіцянку ніяк не можна», - зазначає журналіст Наталія Голомідова.

«Може б на озері ще будинок на воді побудували і зверху б можна було засмаги», - іронізує волонтерка, громадська активістка Наталія Сербин.

«Категорично проти забудови в тому місці. як раз вчора презентували проект Гарячого спорту. там- тільки спортмайданчики і зелена зона!», -  пише волонтерка  Вероніка Дичковська.

«Громадяни, нас знову хочуть розвести. кажуть про тенісні корти. Корти будуть будувати навпроти "Паркготелю". Це компенсація за польські корти, які знищили забудівники позаду "Садко". Тенісні корти - це дороге задоволення і користуватися ними зможуть лише заможні громадяни. Нинішня зелена зона служить на користь усієї громади. Хоч тут і пишуть про сміття, болотяну місцевість і інші вигадки. Якщо є сміття, то його потрібно прибрати орендарям ділянки. Якщо протікає дамба, то її треба ремонтувати. "Вамбуду" потрібен принциповий дозвіл, а потім набудують такого, що не знайдете крайніх», - зауважує журналіст Юрій Кривень.

«Я от думаю, що на Вічевому майдані можна ще девятиповерхівку впхати.Ну або хоча б шести. Там, біля фонтану», - пише активіст Тарас Кобець.