Міжнародні донори не дають грошей на безкоштовне житло переселенцям - міністр


Міжнародні організації поки не зацікавлені реалізовувати проекти з наданням безкоштовного житла переселенцям в Україні.

Про це на брифінгу в Краматорську заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо дуже велику проблему з житлом. Жодна міжнародна організація, крім KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau - німецький державний банк), не підтвердила бажання реалізовувати проекти, які передбачають безкоштовне надання житла внутрішньо переміщеним особам», - сказав міністр. 

За його словами, безкоштовних програм досі немає, а з KfW «до сих пір ми ведемо переговори, і можливо, там у нас буде реалізований якийсь проект».

Але Черниш уточнив, що цей проект також не передбачає надання безкоштовного житла переселенцям, і це тільки пільговий проект. 

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, народний депутат Марія Іонова та міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш 12 і 13 січня  перебувають на Донбасі. Під час робочої поїздки заплановано проведення моніторингу ефективності використання бюджетних коштів на відновлення інфраструктурних об'єктів.