Міжнародний день домогосподарки: як вберегти себе від емоційного вигорання


Вони працюють цілодобово без вихідних, їм не платять зарплату і вони нічого не вимагають від держави. 8 червня у світі відзначають міжнародний день домогосподарок та господарників. https://24tv.ua/zdorove_zhittya_tag5270

Поки це свято не є офіційним, хоча щороку лави працівників поповнюються не лише жінками, але й чоловіками, пише 24 канал.

Громадська активістка Олена Шевченко працює з людьми, чиї гендерні права порушують. Вона часто чула скарги від жінок, що їхній вибір зневажають і не розуміють.

"Кар’єра у суспільстві вважається більш статусною, ніж хатня робота і не цінується",
– сказала Олена Шевченко

Як свідчать дослідження проведені в США, домогосподарки витрачають на хатні справи 94 години на тиждень. Це 13 годинний робочий день. Хоча найнятим доморобітникам за подібну роботу у США платять близько 10 тисяч доларів. В Україні – від 10 до 30 тисяч гривень на місяць

За словами психологів домогосподарки більш вразливі до емоційного вигорання, ніж кар’єристки. І дають поради, які під силу кожній українській родині:

  • Вважливо відпочивати. Хоча б 12 годин на тиждень і цей відпочинок має бути заздалегідь запланованим, щоб людина могла повністю присвятити час собі.
  • Друга половинка повинна розуміти, що підтримка в подружжі - це взаємовигідна ситуація, адже чоловікові потрібна радісна дружина, а дітям - спокійна мама.
  • З "токсичними" родичами і друзями, які зневажливо ставляться до вашого вибору, краще зовсім не спілкуватися.