Міжнародний музфестиваль Sacrum Non Profanum цьогоріч пройде і у Франківську


З 27 квітня по 3 травня 2017 року в Україні відбудеться Міжнародний музичний фестиваль Sacrum Non Profanum. Імпреза, яка відбувається вже втринадцяте, цього року матиме два відкриття – навесні у Львові та Івано-Франківську, а також влітку – в Берліні, Щецині та прибалтійському Тшенсачі.

Ця шанована музична подія у нас пройде під гаслом „Польська музика Сьогодення в Україні – Кароль Шимановскі та ВойцехКіляр”. А вже під час серпневих концертів – у Берліні, Щеціні та Тшенсачі – публіка аплодуватиме зокрема творам прекрасного польського композитора Анджея Пануфніка, інтерпретованим всесвітньо знаними і популярними виконавцями.

Час проведення: 27 квітня – 3 травня 2017 р.

Місце проведення:

  • Музей мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську, пл. Шептицького, 8
  • Івано-Франківська обласна філармонія, вул. Леся Курбаса, 3
  • Львівський історичний музей, пл. Ринок, 6
  • Львівська національна музична академія ім. Миколи Лисенка, вул. Нижанківського, 5
  • Митрополича Базиліка Успіння Пресвятої Діви Марії у Львові, пл. Катедральна, 1
  • Львівська обласна філармонія, вул. Чайковського, 7
  • Костел Христа Царя Всесвіту в Івано-Франківську, вул. Вовчинецька, 92
  • Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську, вул. Січових Стрільців, 56

Детальніше: Метою львівського та івано-франківського відкриття заходу є передовсім популяризація в Україні мистецького доробку відомих польських творців. У фестивалі візьмуть участь виконавці, що представляють різні галузі мистецтва – музику, фільм, малярство, фотографію. Виступлять зокрема видатні інтерпретатори музики Кароля Шимановського і Фредерика Шопена – ЙоаннаДоманьска, АнджейТатарскі і СлавомірВільк, солісти Варшавської камерної опери, чудовий Академічний хор ім. проф. Яна Широцкого, а також оркестр Львівської обласної філармонії.

Про високий статус події може свідчити, наприклад, те, що у 2010 році захід майже цілковито перенесено з Польщі до Сполучених Штатів, де в чудових залах Нью Йорк Карнеґі Голл і Лінкольн Сентер фестивалем увінчано святкування Року Шопена.

Те, що фестивальний концерт у 2013 році було включено до офіційних святкувань 80-ліття народження Кшиштофа Пендерецького, а також те, що сам Маестро взяв участь у відкритті події, стало найкращим доказом того, що Він визнав попередні досягнення Фестивалю, а також оцінив мистецьку вишуканість та міжнародний статус події.