"Мої діти в три роки краще малювали", - реакція франківців на новий мурал


Сьогодні, 22 липня, на вулиці Мазепи презентували роботу «Свіжа фарба» польського художника Zbiok’а Чайковського.

Автор переконаний, що цей мурал є метафоричним розумінням вільної форми політичної креативності, який показує настільки минуле тісно з'язане з майбутнім. Проте франківці у соцмережі висловили дещо інші думки з приводу мистецької цінності цього витвору. Пропонуємо огляд найцікавіших думок (стилістику коментарів збережено):

Микола Гавриляк "...це надихнуло митця створити такий мурал на старій стіні щоб він нагадував, як минуле тісно пов'язане з майбутнім." Нє, ну це вже чуваки дуже гонять собі:)) Як на мене, то це піксельна чашко-людина, батон і чоловік з клешнею:)

Sasha Pidlusky якщо забити в гуглі слово "мурал", плакати хочеться від того що ту єрєсь в Франківську називають муралом...

Yuriy Lashyn Мене мама по сраці била, коли я був малим і таке калякав по обоях...

Natalia Kabliuk

Світлина від Natalia Kabliuk.

Olenka Stefurak Зв'язок минулого з майбутнім ще треба вміти відтворити...то чому би цю прекрасну ідею не доручити справжнім художникам, а не Равшану з Джумшудом ? А те, що я бачу на фото - це просто знущання над містом і людьми віком старших 5-ти років !

Вікторія Мартинович От мені цікаво таке: мене і раніше насторожував той факт, що у нас мурали буде малювати польський художник. аАтепер я ще й розумію чого: бо у Польщі таке нікому не потрібне, тому ми "спамим" українців

Oresta Tkachuk Особливо надихає ота продовгувата фігня, що посередині... Шедевр, бляха муха... А не відтоварили того художника?

Роман Сичук Мазепи, мурали ( оце назва :) ) це стильно, круто, маладьожно але варто було аж поляка сюди везти, щоб він таке натворив, отоко виходиш в двір даєш пляшку чоловіку першому попавшому і закусь і за пару годин такий шедевр готовий))) Але може це сучасне мистецтво а я в ньому ні хрена не шарю .

Svetlana Gryb Художник може малювати картини і виставляти їх на продаж,чи на виставках,кому подобається,може купити, це справа смаку. А тут вам нав'язують, подобається чи ні дивіться.

Марта Березень пацієнти психоневрологічного диспансеру малювали ???

Андрій Подільський Зовнішню рекламу забороняють 1х1 ат тутт на всю стінут х... дозволяють.. дет логіка,, де мораль!?

Ірина Козак офігіти просто, без 100% чи курсів психо-чогось-там нема чого на ті мурали навіть дивитися ))))))))))

Oles Mg То треба було їхати аж з польщі щоб це намалювати? Йому грошей на бензин було не шкода

Olena Belbas припускаю,що намалювати цей, не побоюсь гучного слова, шедевр) автор мріяв змалку, однак у себе на батьківщині це з якихось причин не вдалось....вирішив ощасливити нас....

Ільків Ірина Народ, хочу вам сказати що вживу це виглядає ще жахливіше як на картинці

mytro Kin На фоні останнього, попередні ще нічого

Ільків Ірина А ті всі муралісти що знущаються над Франківськом?

Olena Belbas може, їм тут хтось плюнув в борщ і це така витончена помста)

Irchik Prosto Ви просто нічого не розумієте. От мені вже все пояснили. Зліва це ті що мовчать бо нічого не розуміють, а справа ті що мовчать, бо все розуміють (справа ще й до всього гармонійна людина). посередині то перехід. Хіба Вас не надихає перехід до гармонійної людина, яка все розуміє? ))

Оксана Трофимюк ООоо,Франківськ - місто "муралів"! Мої діти в 3 роки кращі "мурали " на стінах малювали...