Молодь з Прикарпаття зустрілась з потерпілими від нацистських переслідувань


За програмою «Місце зустрічі - Діалог» при підтримці Німецького фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» проведено зустріч потерпілих від нацистських переслідувань з молоддю в районному центрі зайнятості.

Гостями заходу були  Гринишин Марія Михайлівна та Пилипів Роман Васильович.
Молоді люди були вражені від життєвих історій 92- річної Марії Михайлівни, яка в юному віці перебувала зовсім одна у висланні у роки війни в Німеччині, як тяжко працювала на фермі й по домашньому господарстві в німецького господаря, як будучи дитиною сама бавила чужих дітей. Гринишин М.М. розповідає, що на відміну від інших остарбайтерів їй жилося досить непогано у висланні, оскільки ставились до неї з повагою. А після закінчення війни її не хотіли відпускати додому на батьківщину, бо цінували її роботящі руки та добру вдачу. Жінка ніколи не нарікала на складну роботу , тяжкі часи і нещасну долю, і навіть сьогодні говорить про минуле, як данину часу. Вона з гордістю говорить про своїх дітей, внуків, правнуків, багато чисельну і дружню родину.

Цим вона не абияк  здивувала молодих працівників центру зайнятості, які виголосили прохання при можливості знову прийти у центр зайнятості і розповісти свою вражаючу життєву історію безробітнім особам, які стоять на обліку в центрі зайнятості і нарікають на складні життєві обставини та несприятливу ситуацію в Україні.

Вніс різноманіття в заході Роман Васильович, читаючи присутнім власні вірші. Також, дарувала пісні гостям заходу своїм ніжним, юним, але таким сильним голосом Діана Проць.