Молодих водіїв-порушників будуть карати улюбленою музикою їх батьків


Toyota створила мобільний додаток, який дозволить спонукати до безпечного водіння дійсно жорсткими методами – саундтреком старшого покоління.

Японський автовиробник Toyota створив додаток для смартфона, що стежить за тим, наскільки адекватно управляють машинами молоді водії. Програма Safe & Sound буде відстежувати швидкість автомобіля і в разі перевищення включає «нестерпний для молодих водіїв шум: улюблену музику їх батьків». Таким чином в компанії сподіваються спонукати молодих водіїв до безпечного керування, пише Платформа.

Додаток встановлюється на смартфони одного із батьків та дитини. Після цього старше покоління може налаштувати обмеження швидкості і вибрати свою музику. Далі під час поїздки Safe & Sound відключає телефонні дзвінки, СМС і повідомлення від соцмереж. При цьому слухати музику водіям дозволяється.

В процесі додаток постійно визначає швидкість і місце розташування автомобіля за допомогою GPS і карт Google Maps. Коли програма виявить, що водій перевищує швидкість, то композиція одразу перемикається на ту, що вибрали батьки. Якщо керуючий автомобілем спробує вимкнути програму, то зазвучить вже інша музика, яка, на думку батьків, ще більш нестерпна для юнаків.

В Toyota вважають, що цей додаток зможе привчити підлітків, які лише недавно отримали посвідчення водія, до дисципліни на дорозі. Ну, або ж до музики їхніх батьків.