Молодий прикарпатець обікрав дідуся своєї співмешканки


До Рожнятівського відділення поліції звернувся 72-річний мешканець одного із сіл району. Чоловік повідомив про те, що з його будинку невідома особа вчинила крадіжку близько трьох тисяч гривень.

Проведеними розшуковими заходами дільничні офіцери поліції спільно з працівниками ювенальної превенції встановили особу зловмисника. Ним виявився 24-річний співмешканець внучки потерпілого, який уже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Як з’ясувалося, зловмисник скористався тим, що потерпілий з онучкою порались по господарству та за його діями ніхто не спостерігає. Він побачив в одній із кімнат будинку куртку господаря, що лежала на ліжку, і забрав з кишені грошові кошти. Після цього покинув помешкання. У скоєному зловмисник зізнався та розповів, що всі викрадені гроші витратив на власні потреби.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років. Сектор комунікації ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області