Молодий прикарпатський вчений претендує на грант від держави


Кабінет міністрів України схвалив проект розпорядження Президента України, що передбачає надання грантів 54-ом молодим українським вченим на загальну суму 3 млн 540 тис. гривень.

Відповідне розпорядження було подано МОН та проголосоване на засіданні Уряду 22 березня.

Серед науковців Володимир Богославець - кандидат технічних наук, доцент кафедри Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, який отримав грант для проведення дослідження «Вибір оптимальних рецептур бурових розчинів».

Гроші на ці гранти вже зарезервовано у Державному бюджеті України на 2017 рік. Для того, щоб ці кошти були надані молодим науковцям, залишився один крок – підписання відповідного розпорядження Президентом України.

На конкурс до Державного фонду фундаментальних досліджень у 2016 році на здобуття грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2017 рік було подано 152 заявки. Саме з них і обирали переможців.

Також нагадуємо, що для збільшення підтримки молодих учених МОН започаткувало Конкурс молодих учених, в межах якого було відібрано 79 проектів-переможців. Вперше молодим науковим колективам надали можливість самостійно здійснювати наукові дослідження і розробки. Цього року було збільшено суму фінансування конкурсу, яка загалом становитиме 28,4 млн гривень.